už namusíte cvičit bojové sporty, abyste se ubránila znásilnění

Už je to vlastně měsíc, co vyšla knížka Bear Claw - Revoluce v sebeobraně žen.

Možná znáte některou z mých  knih, věnovaných boji nožem, ale tohle je trochu jiná hra na trochu jiném hřišti. Dlouho jsem se v myšlenkách zabýval problémy ženské sebeobrany, protože, co si budeme nalhávat, pro padesátikilovou dívčinu je prakticky nemožné, aby se neozbrojená ubránila stokilovému chlapisku. Ženská sebeobrana je tedy skutečný oříšek.

Shodou okolností jsme zrovna včera s Monikou ze zvědavosti navštívili workshop, pořádaný jedním brněnským klubem MMA, který byl zaměřen právě na sebeobranu žen. Oba manžele, kteří akci pořádali, musím velice chválit za profesionalitu, fundovaný přístup, vyčerpávající výklad problematiky, ale především za to, že mluvili čistou pravdu! A právě pro tuto jejich pravdivost, být ženou a nemít informace, které v naší knížce čtenářům předkládáme, odcházel bych domů smutný a plný beznaděje.

Z jejich přednášky vyplynulo to jediné, co vyplynout mohlo a co je známo každému, kdo se sebeobranou žen zabývá – podle jejich slov se žena při znásilnění ubrání jen v jednom procentu případů. Takže shrnuto a podtrženo – pokud dojde na fyzický kontakt a na boj, má žena statistickou šanci 1 : 100, že se ubrání!

Jak přednášející potvrdili, pokud žena cvičí nějaké kontaktní bojové sporty, má o něco větší šance, ale i tak jsou mizivé. Při přepadení nebo znásilnění nejde o sportovní utkání, to je třeba si uvědomit. Rvačka je velice tvrdá discilína, která se v klubech a sportovních oddílech nevyučuje a žádné rukavice ani chrániče se v ní nepoužívají. Závěr, který z celého workshopu vyplynul, byl ten, že chce-li mít dívka jakous takous šanci se ubránit, musí chodit cvičit, cvičit a zase cvičit kontaktní bojové sporty, nejlépe MMA.

No fajn, řeknete si. Ale co škola, práce, rodina..? A všechno stojí peníze, i ty tréninky.. a mě tyhle věci zrovna moc nejdou a nebaví mě. A navíc - můj přítel je tvrdý bijec, on mě ubrání.

Nebudu vám v tom oponovat, protože pokud bude váš přítel někde nablízku, jistě raději umře, než by vám nechal ublížit. Ale co když nebude? Prozradím vám malé tajemství: Úchyláci, kteří znásilňují ženy, si vybírají právě ty osamělé, které poblíž nikoho nemají.

Ti sympatičtí manželé, kteří vedli workshop, o němž se zmiňuji, měli pravdu ve všem co říkali, krom závěru, který vyvodili. V jednom se totiž opravdu zmýlili: Od této chvíle už nemusíte cvičit, cvičit a zase cvičit. Teď už opravdu ne.

Naše kniha má v názvu slovo REVOLUCE. Informace a řešení, která v knize předkládáme, zcela změní váš pohled na sebeobranu, proto jsme to slovo do názvu vložili. Je výstižné a pravdivé. Bear Claw je skutečná revoluce v sebeobraně, a to nejen té ženské.

Cože? Že se nožů bojíte a jsou vám nesympatické? Ale tím víc nesympatický bude Bear Claw každému, kdo se pokusí vám ublížit, že ano?  Jenže vy se bát opravdu nemusíte. Bear Claw je mnohem víc dráp, než nůž. Navrhli ho specialisté americké CIA pro svůj oddíl na záchranu rukojmích. Je to nástroj, který zachraňuje životy.

Ženy a dívky, informace, v knížce podávané, jsou pro vaši bezpečnost zcela zásadní! Přečtěte si ji.

Muži a chlapci, pořiďte svým ženám, dcerám, dívkám či sestrám tuto knížku pro případ, že nebudete nablízku zrovna ve chvíli, kdy bude vaše drahá v ohrožení. Nepodceňujte to. Bezpečnostní situace v Evropě se rychle mění a bude ještě hůř!